expositie | jump!

Talentontwikkeling van 8 kunstenaars door 4 galeries

Galeriehouders Majke Hüsstege (Den Bosch), Jan van Hoof (Den Bosch), Ingrid Luycks (Tilburg) en Petra Cardinaal (galerie Pennings Eindhoven) bieden, samen met bkkc, acht talentvolle kunstenaars een steun in de rug om een plek te veroveren in het kunstcircuit. Binnen dit talentontwikkelingstraject krijgen de kunstenaars cursussen en trainingen en de galeries stellen hun kennis en netwerk ter beschikking. De expositie in bkkc markeert de start van dit unieke samenwerkingstraject.

Deze samenwerking op het gebied van talentontwikkeling is bijzonder. Binnen de beeldende kunst werkt iedereen individueel en is er veel concurrentie. Samenwerkingsverbanden komen niet veel voor tussen galeries. Ze zijn immers concurrenten. Kunstenaars moeten in deze tijd ondernemender worden en leren dat nog maar mondjesmaat op een kunstacademie. Veel galeries hebben hun deuren moeten sluiten vanwege de crisis en de groei van het belang van grote kunstbeurzen.

Naast het coachen van de kunstenaars onderzoeken de vier galeries het fenomeen kunstgalerie anno 2014 en ontwikkelen een visie op de toekomst. Samen met de kunstenaars, maar ook met bijvoorbeeld relaties uit het bedrijfsleven, kijken ze naar nieuwe verdienmodellen om kunst te verkopen. Niet gebaseerd op de huidige verhoudingen maar zoekend naar manieren die meer passen bij de huidige tijd.

Expositie van 3 juli t/m 31 augustus bkkc Tilburg

Galeries / kunstenaars

Galerie Pennings, Eindhoven
begeleidt Noortje Hagens en Wiesje Peels

Galerie Majke Hüsstege, ’s-Hertogenbosch
begeleidt Lindert Paulussen en Stijn Poelstra

Luycks Gallery, Tilburg
begeleidt Matthias Schaareman en Roos Holleman

Jan van Hoof galerie, ’s-Hertogenbosch
begeleidt Marthe Zink en Matijs van de Kerkhof
Foto Atty Bax, bkkc
Foto Atty Bax, bkkc